כך גובים הבנקים עשרות מיליוני שקלים באמצעות עמלות הפצה
עמלות הפצה הינן עמלות שחשוב מאד שתכירו, אלו עמלות שמשולמות לבנקים בגין הפצת קרנות נאמנות של בתי השקעות שונים ומוחזקות בתיק ההשקעות מנוהל מול היועצים בבנק.
יועצי ההשקעות בבנקים נהנים מעמלות הפצה – אף שעבודתם אינה נמדדת על פי התשואה שהם מניבים ללקוחות – וזה עשור שבבנקים גובים את העמלה המקסימלית האפשרית.
בסוף 2012 נחשפה ב–TheMarker תכתובת פנימית של יועצי ההשקעות בבנק הבינלאומי. מהתכתובת עלה כי בבנק מתכוונים להתלות את רישיונות הייעוץ של יועצי השקעות שמניבים לבנק הכנסות נמוכות כתוצאה מפעילות לקוחותיהם בניירות ערך.
בהודעות מייל ששלח מנהל אזורי למנהלי הסניפים נכתב: "אנו מבצעים בימים אלה חשיבה לגבי מספר יועצי ההשקעות הנדרש בכל סניף. יש כוונה להתלות רישיונות ליועצים מיותרים או חלשים". בהמשך המייל מסביר המנהל האזורי כיצד מוגדר יועץ השקעות מיותר או חלש: "לקחתי את הכנסות הסניף מניירות ערך וחילקתי במספר היועצים בכל סניף".
מנהל האזור פירט במייל את ההכנסה שהניבו כמה מהיועצים בכל סניף, והזכיר יועצים חזקים שפעילותם הניבה לבנק הכנסות מעמלות של יותר ממיליון שקל בינואר ־ ספטמבר 2012; מנגד, הוזכרו יועצים חלשים שפעילותם הניבה לבנק מאות אלפי שקלים בודדים. המנהל האזורי חתם את המייל במלים: "אני מבקש לבחון את הנתונים ולחוות דעה. כמובן, לפעול מול היועצים לשיפור או, כמובן, להתלות רישיונות מיותרים".
לכתבה המלאה ניתן ללחוץ על הלינק: