קופת גמל
קופת גמל היא כלי חיסכון פנסיוני לגיל פרישה, המיועד לתשלום קצבה לאחר יציאה לפנסיה. קופות הגמל פועלת בפיקוח הממונה על שוק ההון ונהנות מהטבות מס מפליגות.
סוגי קופות הגמל:
קיימות קופת גמל כללית וקופת גמל מסלולית.
בקופת גמל כללית מנוהלים הכספים בהתאם לשיקול דעתו של הגוף המנהל, שרשאי בכל נקודת זמן להחליט באשר להשקעת הכספים. בקופה מסוג זה אין התחייבות להשקעה מינימלית באפיק השקעות ספציפי כגון אג"ח, מניות ועוד. לעומת זאת, בקופת גמל מסלולית, כל מסלול מייצג התחייבות למדיניות השקעה מוגדרת, בה הגוף המנהל חייב לעמוד. כך למשל, מסלול מדדי, מחויב בהשקעה של לפחות 50% מסך נכסי הקופה בנכסים צמודי מדד.
החל משנת 2003 פועלות קופות גמל במסלולים שונים, שמותאמים לצרכי הלקוחות, על פי תמהיל השקעות, רמת סיכון, וטווח החיסכון הרצוי.
משנת 2016 קבע משרד האוצר את השימוש במודל הצ'יליאני או "המודל החכם" כפי שהוא מכונה במשרד האוצר. המודל מציג כללים לקביעת רמת הסיכון בתיק ההשקעות, בהתאם לגיל החוסך או למועד היציאה שלו לפנסיה. ההנחה היא שככל שהחוסך קרוב יותר לגיל הפרישה כך יקטין את החשיפה לסיכון.
את כספי קופת הגמל שנצברו עד דצמבר 2007 ניתן למשוך בגיל 60, פטורים ממס, במידה והוותק בקופה הגיע ל-5 שנים לפחות. משיכה שלפני תום תקופת החיסכון, גוררת חיוב מס בשיעור של 35% מסך כל הסכום!
כספים שנצברו לאחר ינואר 2008, במרכיב הפיצויים, ניתנים למשיכה בעת סיום יחסי ההעסקה, ואת כספי התגמולים ניתן למשוך בדרך של קצבה לאחר העברתם לקופת גמל משלמת קצבה. אם צברת זכויות לקבלת קצבה מעבר לסכום המינימלי שנקבע (4,600 ₪), באפשרותך להוון את ההפרש ולמשוך אותו כסכום חד פעמי.
קופת גמל לא משלמת לקצבה (בעבר נקראה קופת גמל לתגמולים) – חסכון לטווח ארוך, שנועד למשיכה בעת הפרישה, בסכום אחד. בעקבות השינוי שערך האוצר בינואר 2008, לא ניתן עוד לבצע הפקדות באפיק זה.
קופת גמל משלמת קצבה – קופה המבטיחה קצבה חודשית, החל מהיציאה לגמלאות.
מי מפריש לקופה?
עמית במעמד שכיר – עובד אשר מעסיקו משלם בעדו כספים לקופת גמל (לתגמולים/לא משלמת לקצבה). פתיחת החשבון בקופה מתבצעת על ידי המעסיק והחשבון נרשם על שם העובד.
עמית במעמד עצמאי – עמית יחיד, המשלם לקופת גמל בלא תשלום מקביל של מעביד.
מעוניינים במידע נוסף אודות קופות גמל?
שותפים עסקיים
















